Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ !.. Ο ΠΑΪΣΙΟΣ ;...






Γ. Δραγασάκης προ 2 εβδομάδων στην Υποεπιτροπή της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών:

«Ακόμα και την καλύτερη λύση να πετύχουμε έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι οι δανειστές μας είναι και οι ίδιοι υπερχρεωμένοι. Δεν θεωρώ εύκολο λοιπόν να υπάρξει μεγάλη απομείωση του χρέους χωρίς και οι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να έχουν και την ανάλογη μεταχείριση. […] Δεν μπορεί να υπάρχει δανεισμός απεριόριστα.
...Δεν πρέπει αυτή η Επιτροπή να είναι φόρουμ αντιπαραθέσεων. Αν καταφέρουμε να διαμορφωθούν, αν όχι ταυτόσημες, έστω συγκλίνουσες απόψεις, αυτό θα βοηθήσει»

Ε. Τσακαλώτος πριν 2 ημέρες στην υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος και την απομείωσή του

«Η Ευρώπη έχει βαθύ πρόβλημα και αυτό στο Κοινοβούλιο δεν το συζητάμε, όπως και το αν η Ελλάδα μπορεί ή δεν μπορεί να επιζήσει σε μια τέτοια Ευρωζώνη. Δεν έχουμε καθαρές κουβέντες, ούτε από την ΝΔ, ούτε από τον κ. Στουρνάρα και νομίζουμε ότι ήρθε η στιγμή να γίνει μια τέτοια συζήτηση»

Τι συμπεραίνουμε από τις δυό αυτές δηλώσεις που έγιναν με διαφορά 15 ημερών περίπου ;

..."Αν καταφέρουμε να διαμορφωθούν, αν όχι ταυτόσημες, έστω συγκλίνουσες απόψεις, αυτό θα βοηθήσει"... μας λέει ο Δραγασάκης ,..." η Ελλάδα μπορεί ή δεν μπορεί να επιζήσει σε μια τέτοια Ευρωζώνη. Δεν έχουμε καθαρές κουβέντες, ούτε από την ΝΔ, ούτε από τον κ. Στουρνάρα και νομίζουμε ότι ήρθε η στιγμή να γίνει μια τέτοια συζήτηση...» ο Τσακαλώτος.

Κοινός τόπος και των δυο η "συζήτηση" με τη ΝΔ είτε αυτή επιβάλλεται από τις αδυναμίες τους να πείσουν στο εσωτερικό της Χώρας λόγω της απαξίωσης που βιώνει καθημερινά η κυβέρνηση είτε λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης  από τους συνομιλητές της στο εξωτερικό από τις συνεχείς μέχρι τώρα παλινωδίες και  ασυνέπειες.

Στη σκιά της πολιτικής βιτρίνας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Δραγασάκης αδειάζει με σοβαρά επιχειρήματα την  μελλοντολογία /υποσχεσιολογία που βασίζεται στα συνήθη θαύματα του Τσίπρα και δείχνει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς του διευθυντηρίου της ΕΕ στα αμέσως επόμενα χρόνια . Προ παντός βλέπει πως δύσκολα μπορεί να σταθεί μετά το 2017, χρονιά που πρόκειται να έρθουν τα πάνω-κάτω σε σχέση με όσα γνωρίζουμε ή όσα πιθανολογούνται από τις ρηχές και σκόπιμα θολές αναλύσεις της κυβέρνησης και τις κραυγές της αντιπολίτευσης του Άδωνι και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάπου φαίνεται να ξεκαθαρίζει πως με κυβερνητικούς εταίρους τύπου "Πρόεδρα Πανάρα" και Λεβέντικων παρατράγουδων δεν ξεκολλάει το κάρο απ τη λάσπη !
Ιδίως με εκείνο το "...Δεν μπορεί να υπάρχει δανεισμός απεριόριστα..." που αναφέρει , υπονοεί σαφέστατα πως μπορεί η χώρα να λύγιζε από τη λιτότητα μέχρι τώρα αλλά ας ετοιμαζόμαστε καλού κακού και για μια περίοδο ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ και στερήσεων για το άμεσο μέλλον !

Εκλιπαρούν  συγκεκαλυμμένα για συγκυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να εξασφαλίσουν  έτσι την παράταση της κηδεμονίας τους σε μια κοινωνία που ενώ βυθίζεται καθημερινά απλά παρακολουθεί , ανίκανη να διαμορφώσει συνθήκες ανατροπής της επερχόμενης ισοπέδωσης που η αδράνειά της της επιφυλάσσει...

Και το ωραίο είναι πως αυτό μάλλον ΘΑ ΓΙΝΕΙ !..

Τα 'παμε κ' ησυχάσαμε ... Σσσσ ... Χρρρρ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: